nederland   oostenrijk   duitsland   frankrijk   grootbrit
nederland   grootbrit   duitsland   frankrijk


ORANJE-NASSAU. HET BIOGRAFISCH WOORDENBOEK

Verschenen 2015: ORANJE-NASSAU. HET BIOGRAFISCH WOORDENBOEK (4de druk) door Reinildis van Ditzhuyzen (tekst) en Nicole Uniquole (beeld). Dit door kenners de ´Oranjebijbel´ genoemde boek is geheel vernieuwd. Resultaat: een spannende NIEUWE kijk op de Oranjes:

  • De vormgeving : het papier, de omslag, het leeslintje, de stamboom – deze is al een juweeltje op zich. Zo´n duidelijke en overzichtelijke stamboom met alle Oranjes erop is nog nooit gemaakt.
  • De afbeeldingen zijn inspirerend: schitterende portretten, kinderschoentjes van koningin Wilhelmina, onverwachte details, flonkerende parels, de handtas van koningin Juliana, een chocolade drinkende Oranjeprinses in de 18de eeuw, enzovoort.
  • Er zijn hoofdstukken toegevoegd over historische kleren, stoffen, juwelen, eten en drinken zodat het leven aan vorstelijke hoven tot leven wordt gewekt.
  • Er is een zeer uitgebreid register met doorgaans korte omschrijvingen van zoveel mogelijk genoemde personen (Fröbel, opvoedkundige; Fabergé, edelsmid; Simon Stevin, wis- en natuurkundige; Balthasar Gerards…? Juist ja: moordenaar), zodat je nieuwsgierig wordt.
  • De in totaal 126 levensbeschrijvingen zijn geactualiseerd. Toegevoegd zijn natuurlijk de Prinses van Oranje, Catharina-Amalia (zie foto hierboven), haar zusjes Alexia en Ariane alsook hun nichtje Eloise van Oranje-Nassau van Amsberg.

Logo Footer

COPYRIGHT © 2018
Website door Buro Zutphen